Fermierii produc produse de origine animală și vegetală precum lapte, carne de porc și cereale.
Utilizați o varietate de mașini agricole, cum ar fi combine agricole și vehicule agricole de transport, cum ar fi tractoare.
- Reparați singur mașinile agricole și transportați vehiculele cu scule comune, de exemplu cu chei.
- Folosesc sisteme electrice și, în unele cazuri, electronice, de exemplu, pentru răcirea laptelui sau controlul sistemelor de concentrat.
- Dovezile și evidența contabilă, precum și conturile se fac adesea folosind computere moderne și software special.
Cooperare și contacte
- În timpul recoltei și în grajduri, fermierii sunt susținuți de lucrătorii sezonieri și de membrii familiei din propria fermă. Dar lucrezi adesea singur.
- Există contacte cu reprezentanți ai clienților precum lactate, cu asociații și cooperative agricole și cu consultanți pentru produse agricole.
Timpul de lucru
- De obicei, fermierii își încep munca foarte devreme. În industria zootehnică, fermierii își îngrijesc animalele în fiecare zi, inclusiv în weekend. Când animalele sunt bolnave sau la naștere, le îngrijesc și animalele noaptea.
- Pentru fermieri, sezonul și vremea sunt decisive pentru însămânțare sau recoltare. Munca de weekend este deosebit de frecventă vara și toamna în timpul recoltării.
Înființarea afacerii
- Fermierii instruiți își conduc adesea propria fermă, adesea specializată în ex. în agricultura arabilă - și produse individuale - sau în creșterea animalelor, specializate în specii de animale individuale.
- Pentru conducerea autonomă și independentă a unei companii, formarea continuă ca economist, maestru agricol, fermier certificat de stat sau ca economist agricol stă la baza.