Descrierea postului de fermier
Ținând cont de condițiile climatice, fermierii stabilesc în mare măsură dacă și ce animale păstrează și ce animale / plante recoltează / recoltează / prețuiesc / reproduc.

Chiar și un fermier specializat are nenumărate sarcini

Sarcina lor este să producă și să vândă produse vegetale și animale.

Posibile zone de producție sunt arabile, fructe, vin, hamei, legume sau silvicultură, pășuni, bovine, porci sau păsări. Fermierii operează, monitorizează și întrețin utilaje, dispozitive și vehicule agricole.

În funcție de anotimp, lucrează solul, selectează semințe, fertilizează, protejează și îngrijesc plantele. După recoltare, acestea păstrează sau conservă produsele sau le comercializează direct. În creșterea animalelor, hrănesc, udă și îngrijesc animalele de fermă și curăță grajdurile. Sarcinile de gestionare a afacerilor, cum ar fi contabilitatea, calculul, observarea constantă a inovațiilor tehnice, manipularea sculelor și a mașinilor și executarea lucrărilor de reparații fac, de asemenea, parte din sarcinile lor. În toate activitățile, ei respectă dispozițiile privind protecția mediului și a animalelor.

Angajarea poate fi găsită în propria fermă sau în ferme mari, dar și în ferme subsidiare (de exemplu, spitale) sau în institute de cercetare agricolă. În funcție de ramura afacerii, fermierii sunt activi în principal pe câmpuri sau în grajduri și fac conturi de afaceri la birou.


Sarcini și activități

Sarcina lor este să producă și să vândă produse vegetale și animale. Posibile zone de producție sunt, de exemplu, arabile, fructe, vin, hamei, legume sau silvicultură, pășuni, bovine, porci sau păsări. Acestea operează, monitorizează și întrețin utilaje, dispozitive și vehicule agricole. În funcție de procesul sezonier, fermierii lucrează solul, selectează semințe, fertilizează, protejează și îngrijesc plantele. După recoltare, acestea păstrează sau conservă produsele sau le comercializează direct. Hrănirea, udarea, îngrijirea animalelor de fermă și curățarea grajdurilor se numără printre activitățile în creșterea animalelor. Sarcinile de gestionare a afacerilor, cum ar fi contabilitatea, calculul, observarea constantă a inovațiilor tehnice, manipularea sculelor și a mașinilor și executarea lucrărilor de reparații fac, de asemenea, parte din sarcinile lor. În toate lucrările, respectați dispozițiile privind protecția mediului și a animalelor.
Titlurile postului
De asemenea, titlul / sinonimul postului comun:
 • Agricultor
 • Muncitor calificat - producție arabilă și vegetală
 • Muncitor calificat - inginerie agricolă
 • Muncitor calificat - producție de plante
 • Muncitor calificat - producție animală (producție de porci)
 • Muncitor calificat - producție animală (producție bovine)
 • Muncitor calificat - creșterea animalelor
 • Tehnician / mecanician agricol

Titlurile postului în engleză:

 • Agricultor (m / f)
 • Producător de culturi și animale (m / f)
 • Manager fermă (m / f)
 • Agricultor general (m / f)


Titlurile postului în franceză:
 • Agriculteur / Agricultrice
 • Cultivateur / Cultivatrice
 • Exploitant agricol (m / f)
 • Paysan / Paysanne
Titlurile de locuri de muncă în limba străină menționate mai sus sunt utilizate numai pentru comparație și orientare pe piețele internaționale de locuri de muncă. Acestea sunt traduceri ale titlului postului german.

Descrierea postului

Fermierii produc produse agricole și animale de o calitate care este în concordanță cu piața.

Fermierii lucrează îndeaproape cu cei în aer liber: facilități în aer liber / naturale. Mediu conectat la natură. Majoritatea sunt lucrători independenți. Obiectivul dvs. corporativ este cea mai profitabilă producție agricolă posibilă. Luând în considerare condițiile climatice, fermierii stabilesc în mare măsură dacă și ce animale păstrează și ce animale / plante recoltează / recoltează / prețuiesc / cresc. De asemenea, ei stabilesc dacă își conduc afacerea mai convențional sau, de exemplu, ca o fermă ecologică.

Din motive economice, însă, mulți fermieri se limitează la câteva sau doar o ramură a afacerii. Formele tipice de fermă sunt, de exemplu, creșterea laptelui și cultivarea simultană a furajelor pentru vaci. Operațiile de îngrășare pură a porcilor sunt la fel de obișnuite ca cultivarea hameiului sau cultivarea clasică a cerealelor cu soluri corespunzătoare. Pentru a crește randamentul, sunt luate în mod constant noi modalități de comercializare, de la vânzarea directă a alimentelor de la fermă la oferte speciale de vacanță.

Programul de lucru în agricultură depinde de anotimp, de exemplu timpul de recoltare. Animalele, pe de altă parte, trebuie îngrijite zilnic pe tot parcursul anului. Munca foarte timpurie și munca în weekend sunt tipice pentru agricultură. Fermierii fac o muncă suplimentară, mai ales când vine vorba de recoltare sau boli ale animalelor și nașteri ale animalelor.
Fermierii produc o mare varietate de produse vegetale precum cereale, leguminoase, cartofi, precum și legume, hamei și ierburi. Folosesc grape și pluguri pentru cultivarea solului. Pentru a încuraja plantele să înflorească, fermierii folosesc îngrășăminte și pesticide biologice și chimice. Cu special

Mașini / scule Semănătoarele scoate semințele. Recolta este adusă de cele mai multe ori cu mașini complet automate, de exemplu cu combine de recoltat sau recoltatoare de cartofi. Există riscul de accidente dacă fermierii nu manipulează utilajele cu atenție. Tractorul cu diferite vagoane de încărcare servește ca vehicul / mijloc de transport. Fermierii își asamblează / instalează / repară singuri mașinile și, prin urmare, au la îndemână instrumentele metalice necesare, precum și toate materialele de întreținere, uleiurile și grăsimile. Multe animale de fermă sunt adăpostite exclusiv în grajduri, unele cu sisteme de aer condiționat și curățare asistate de computer. În funcție de sezon, vacile sunt și pe pășune. În grajduri, animalele sunt livrate cu sisteme automate de hrănire, iar mulsul este, de asemenea, automatizat în mare măsură cu mașini de muls. Pentru a preveni bolile, fermierii dezinfectează grajdurile în mod regulat. Pentru a hrăni animalele în timpul iernii, de exemplu, acestea păstrează furaje verzi în silozuri. Toate produsele sunt supuse legislației stricte privind alimentele și reglementărilor de igienă, de exemplu laptele trebuie depozitat temporar în recipiente speciale de răcire. Fermierii țin evidențe detaliate ale nașterilor și bolilor animalelor.
Sarcini și activități (listă)
Observați plantele și animalele
Observați și interpretați procesele și fenomenele naturale și tehnice (vremea; creșterea; dezvoltarea, caracteristicile de performanță ale animalelor sau plantelor; boli; modelele de deteriorare; mecanica mașinilor și dispozitivelor etc.) și trageți concluzii pentru propria dvs. lucrare

Faceți contabilitatea costurilor
Desfășurați activități de afaceri de bază (înregistrați cheltuielile și veniturile; urmăriți evoluția prețurilor; respectați piețele; înregistrați raporturile cost-beneficiu; efectuați planificarea etc.)

Utilizați mașini și echipamente
Instalarea și întreținerea echipamentelor tehnice, mașinilor, dispozitivelor și instalațiilor de operare: în producția animalelor (hrănire, aer condiționat, creșterea animalelor, transport, curățare etc.) în producția de plante.
(Prelucrarea, fertilizarea, protecția culturilor, recoltarea, transportul etc.)
la prelucrarea materialelor precum lemnul, metalele, materialele plastice
(Unelte manuale, unelte electrice, dispozitive de măsurare și control etc.)
Telefon, fax, calculator, programe pentru calculator, ajutoare electronice etc.
Lucrul în producția animală
Hrănirea, îngrijirea, curățarea, ghidarea, transportul și reproducerea animalelor
Prelucrarea, depozitarea, transportul și comercializarea produselor de origine animală

Lucrează în producția de plante
Comandarea, întreținerea, protejarea și recoltarea plantelor
Prelucrarea, depozitarea și comercializarea produselor pe bază de plante

Lucrul în amenajarea teritoriului
Mențineți și întrețineți rambleele de apă, marginile drumurilor, marginile câmpului, plantele lemnoase etc.
Utilizați, depozitați și eliminați corespunzător resursele de producție sensibile la mediu

Facilități de operare primite
Întreținerea și repararea clădirilor, structurilor și instalațiilor tehnice ale companiei