Plante fructifere
Um qualitativ hochwertiges Obst zu bekommen, sorgen sie für die richtige Auswahl der Pflanzflächen und Anbausysteme, kontinuierliche Bodenpflege und Schnittarbeiten sowie bedarfsgerechte und umweltschonende Pflanzenschutz- und Düngungsmaßnahmen.

Controlul infestării dăunătorilor în livadă

În pomicultura locală, grădinarii specializați în pomicultură produc în principal mere, cireșe, căpșuni, prune și pere

Pentru a obține fructe de înaltă calitate, acestea asigură selectarea corectă a zonelor de plantare și a sistemelor de cultivare, îngrijirea continuă a solului și lucrările de tăiere, precum și măsuri de protecție și fertilizare a plantelor bazate pe nevoi și ecologice.

Formele scăzute ale copacilor și tehnologia modernă le facilitează îngrijirea și recoltarea. Mașinile corespunzătoare accelerează, de asemenea, sortarea, ambalarea și transportul - totul în interesul calității produsului. Procesele speciale de depozitare asigură faptul că fructele pot fi oferite pentru o perioadă mai lungă de timp cu aceeași prospețime. Cultivatorii de fructe comercializează în principal fructele prin intermediul organizațiilor de producători, dar, în unele cazuri, cultivatorii de fructe vând și direct comercianților cu amănuntul și consumatorilor.

Grădinarii specializați în pomicultură lucrează în domeniul horticulturii în companiile pomicole. Acolo sunt în principal în aer liber, dar și în zone culturale, de exemplu în sere, sau când se vând în camere de vânzare. În plus, există oportunități de angajare în birourile horticole sau de protecție a plantelor, precum și în institutele de predare și cercetare.
Această profesie este oferită în agricultură în următoarele domenii:
  • Cultivarea fructelor
  • Pepinieră
  • Creșă de cimitir
  • Grădinărit și amenajare a teritoriului
  • Cultivarea legumelor
  • Creșă perenă
  • Cultivarea plantelor ornamentale