Formatori

Sarcini și activități ale formatorilor

Călăreții sunt angajați în centre ecvestre recunoscute și grajduri comerciale, de către proprietari de cai privați și în centre de antrenament pentru cai care participă la competiții. Ei antrenează cai în discipline de echitatie, cum ar fi dresaj, sărituri sau pentru curse și conducere.

Ei planifică programul de exerciții pentru animalele lor, organizează rutina zilnică și lucrează cu caii în arena de echitație sau pe terenul de nisip. Dar numai atunci când tinerii cai s-au obișnuit cu șa și cu frâul sau cu mersul în fața vagonului și au stabilit o relație de încredere cu ei pot începe să se antreneze într-o disciplină. Procedând astfel, încearcă să recunoască punctele forte ale animalelor individuale și să le promoveze individual. Prin antrenarea cailor, călăreții se antrenează și își îmbunătățesc propriile abilități de călărie. Formarea personajelor animalelor este, de asemenea, foarte importantă pentru a putea lucra cu ele cu încredere mai târziu. Aici este necesar un instinct sigur și o abordare atentă a caracteristicilor fiecărui cal. Uneori, antrenorii trebuie să corecteze și erorile de comportament ale cailor cu antrenament insuficient (cai de redresare). Acest lucru este posibil numai dacă lucrezi cu multă răbdare și perseverență.

Dacă animalele sunt bine antrenate, antrenorii pot lua parte la competiții cu ei. De asemenea, dau lecții de călărie. Cu toate acestea, îngrijirea cailor este o parte semnificativă a treburilor zilnice. Călăreții îi îngrijesc și îi perie și le pun bandaje pentru a-și proteja articulațiile. Lucrează cu lopata și furculița în grajd, așteaptă și curăță șa și căpăstrul. Dacă animalele sunt bolnave, acestea lucrează împreună cu medicul veterinar și se ocupă de acestea - non-stop, dacă este necesar.

Liceul de călărie (dresaj) cu figuri precum piaffe, pesade, levade, courbette și capriol poate fi admirat, de exemplu, la evenimentele din Școala de călărie din Viena: Aici, caii Lipizzaner și călăreții lor prezintă un amestec de dresaj clasic și muzică însoțit de muzică Balet - și, prin urmare, o performanță deosebit de ridicată în ceea ce privește sincronizarea, precizia, stilul și expresivitatea.
Acces:
  •      Instruirea nu este necesară. Talentul și o constituție fizică robustă sunt cruciale.
  •      Cu toate acestea, pregătirea ca manager de cai poate fi utilă sau de dorit. Accentul acestei profesii este creșterea și păstrarea cailor, călăria, curse și trap.