Gradinari-cultuvarea legumelor
Alegerea corectă a soiurilor și planificarea precisă a cultivării sunt premise importante pentru cultivarea cu succes a legumelor. Multe pepiniere de legume nu își mai cultivă propriile plante vegetale, ci le cumpără de la companii specializate în creșterea specială a legumelor.

Seră la locul de muncă și în aer liber

Legumele proaspete, cum ar fi legumele cu frunze și fructe, salatele, plantele, legumele cu rădăcină și tubercul, precum și sparanghelul și ciupercile sunt produse, propagate și cultivate de grădinari

Alegerea corectă a soiurilor și planificarea precisă a cultivării sunt condiții prealabile importante pentru cultivarea cu succes a legumelor. Multe pepiniere de legume nu își mai cultivă propriile plante vegetale, ci le cumpără de la companii specializate în creșterea specială a legumelor.

Legumele proaspete sunt comercializate în principal prin organizațiile de producători și piețele angro sau prin intermediul comercianților cu amănuntul. Alți grădinari de legume vând direct consumatorilor la fermă sau la piața săptămânală. Pentru aceasta, legumele trebuie preparate, ambalate și, dacă este necesar, transportate în conformitate cu piața.

Grădinari specializați în cultivarea legumelor în domeniul horticulturii în companiile de legume. Acolo lucrează în spații culturale, de exemplu în sere sau în aer liber, atunci când vând în sala de vânzare. În plus, există oportunități de angajare în birourile horticole sau de protecție a plantelor, precum și în institutele de predare și cercetare.
 
Această profesie este oferită în agricultură în următoarele domenii:

  • Cultivarea legumelor
  • Pepinieră
  • Creșă de cimitir
  • Grădinărit și amenajare a teritoriului
  • Cultivarea fructelor
  • Creșă perenă
  • Cultivarea plantelor ornamentale